מטפלת סיעודית במגדל העמק

אנו נטפל ביקירכם כמו משפחה!

מטפלת סיעודית במגדל העמקצריכים מטפלת סיעודית לכם או לאחד מבני המשפחה? המאמר הבא הוא בשבילכם. אף אחד לא רוצה להגיע למצב שהוא או אחד מבני משפחתו צריך סיוע של מטפלת סיעודית. אך לצערנו, אלו החיים ואם הגעתם למצב הזה לפחות חשוב שתדעו לעשות את הבחירה בצורה טובה. כך תוכלו להעניק ליקרים שלכם את הטוב ביותר שניתן. כולם רוצים להגיע למצב בו הם שלווים ובטוחים שהמטפלת הסיעודית שנמצאת לבד בבית עם ההורים שלהם עושה עבודה טובה ומתייחסת אליהם בכבוד. לשם כך יש לבחור את המטפלת המתאימה ביותר לקבלת השירות. במאמר הבא נרחיב על מטפלת סיעודית ועל המלצות להתנהגות נכונה.

 

מהי מטפלת סיעודית?

גיל הזקנה מביא שינויים רבים, לטובה אך גם לרעה. אחד השינויים הבולטים והמשמעותיים בקרב קשישים הוא השינוי הגופני. הגוף הופך לחלש יותר ופעולות שבעבר היו קלות לביצוע הופכות לקשות ולפעמים לבלתי אפשריות. כך הקשישים מוצאים את עצמם נזקקים לסיוע. המטפלת הסיעודית היא זו שלמעשה מסייעת לקשישים בביצוע המטלות הנדרשות, וכך הקשיש גם מקבל עזרה וגם תחושת חוסר האונים מצטמצמת. בעצם ניתן לקבוע כי המטפלת הסיעודית היא הידיים, הרגליים ולעתים גם העיניים והאוזניים של הקשיש וכך היא מקלה על ההתנהלות שלו ועוזרת לו בנדרש.

כמו כן, יש לקחת בחשבון, כחלק מגיל הזקנה, גם את אלמנט הבדידות. קשישים רבים מתמודדים עם אובדן של בני הזוג שלהם וכך גם של החברים שלהם ושל רוב מי שהכירו. הבדידות והשהייה לבד בבית יכולה להיות אחד הגורמים המרכזיים למותם, ולכן על ידי השהייה של המטפלת הסיעודית הבדידות פחות מורגשת. הנוכחות של המטפלת הסיעודית מקלה על הקשישים ומאפשרת להם לנהל שיחות עם אנשים ולהרגיש פחות לבד.

למעשה, קשישים רבים צריכים לקבל סיוע של מטפלת סיעודית ולכן חשוב לדעת מה התפקיד של המטפלת כולל. למעשה המטפלת הסיעודית צריכה לתת מענה על הצרכים הבסיסיים שהמטופל לא יכול לבצע בכוחות עצמו. ניתן לחלק את תחומי האחריות של המטפלת הסיעודית לשלושה- טיפול אישי, סיוע במשק הבית והשגחה.

  • טיפול אישי- בתחום זה למעשה ניתן לכלול את הסיוע בהלבשה, אכילה, שתייה, רחצה, ניקיון, ניידות בתוך הבית ומחוצה לו, קניות לבית וכדומה. במקרים רבים תחום זה יכלול גם אחריות על לקיחת תרופות.
  • משק הבית- כאשר מגיעים לגיל זקנה קשה לעשות פעולות כמו טאטוא, שטיפת הרצפה, שטיפת כלים, בישול, כביסה וכדומה. לכן, המטפלת הסיעודית מסייעת גם בביצוע פעולות שקשורות למשק הבית.
  • השגחה- במקרים רבים קשישים נשארים לבד בבית. הילדים כבר עזבו את הבית, ובן או בת הזוג כבר לא בחיים. לכן, המטפלת הסיעודית משגיחה על הקשיש בשהותו בבית. היא דואגת שהוא לא ייפול, יינזק או אפילו ילך לאיבוד כאשר יוצא מהבית.

מטפלת סיעודית במגדל העמק- מימון מביטוח לאומי

ניתן לקבל מימון למטפלת סיעודית מביטוח לאומי. אך יש לקחת בחשבון כי ביטוח לאומי בדרך כלל יבחן באופן קפדני מאוד האם המטופל באמת זקוק לליווי וצמוד ועד כמה הוא זקוק לכך. בדרך כלל התשובות של ביטוח לאומי יהיו שליליות, ולצערנו, מול הגורם הזה אין לאן לברוח ואין כל כך מה לעשות.

במידה שכן קיבלתם מימון מביטוח לאומי, תוכלו לבחור האם לקבל כסף למטרות סיעוד או לקבל מימון של מטפלת סיעודית באותו התקציב. ההמלצה שלנו, היא לבחור לקבל את הכסף ולבחור בעצמכם את המטפלת הסיעודית על ידי חברות חיצוניות. בחברות אלה הבירוקרטיה הרבה יותר פשוטה ויש מענה אנושי בכל עת. כמו כן, החברות החיצוניות יוכלו להעניק לכם סיוע ומידע בכל נושא שתצטרכו, כך תוכלו לבחור באופן שקול את המטפלת הסיעודית בהתאם למורכבות מצבו של המטופל. יש לשים לב כי החברות החיצוניות יוכלו גם להעניק לכם ייעוץ מול ביטוח לאומי, מה שהכרחי לכולם.

 

ההבדל בין עובדת זרה למטפלת מביטוח לאומימטפלת סיעודית במגדל העמק- ההבדל בין עובדת זרה למטפלת מביטוח לאומי

אחת השאלות הנפוצות היא מה ההבדל בין מטפלת סיעודית שמקבלים מביטוח לאומי לבין עובדת זרה סיעודית. קודם כל חשוב להבין שיש הבדל בין השתיים ולא מדובר באותו תפקיד.

מטפלת סיעודית שמקבלים מביטוח לאומי במסגרת החוק לא מתגוררת בביתו של הקשיש. המטפלת הסיעודית מגיעה על ביתו של הקשיש ל-6 או 7 שעות שבועיות בלבד. כלומר, מטפלת כזו מתאימה לקשיש שמסתדר בכוחות עצמו בפעולות בסיסיות כמו אוכל או רחצה, אך צריך סיוע בפעולות מעט מורכבות יותר כמו משק הבית לדוגמא.

מטפלת סיעודית זרה לעומת זאת, מתגוררת בביתו של הקשיש ונמצאת איתו 24 שעות ביממה. כך היא יכולה לסייע לו בכל הפעולות היומיומיות, להשגיח עליו בוקר וערב, להפיג את הבדידות שלו ועוד. המטפלת הסיעודית הזרה היא למעשה התמיכה של הקשיש והיא מסייעת לו בכל מה שהוא צריך.

מלבד היקף העבודה, גם מטפלת סיעודית מביטוח לאומי וגם מטפלת סיעודית זרה אחראיות על תפקידים זהים, בהתאם לחוק הסיעוד.

לכן חשוב מאוד להבדיל בין האפשרויות ולבחור בין שני סוגי השירותים הללו. במידה שאתם צריכים מטפלת שתסייע בתחזוקת הבית בלבד, תוכלו להסתפק בשירות של מספר שעות שבועיות בלבד. לעומת זאת, כפי שהבנו, האפשרות השנייה היא לבחור במטפלת סיעודית צמודה שהופכת לבת בית ודואגת לכל הצרכים של המטופל. לכן, חשוב מאוד לבחור במטפלת סיעודית שמתאימה לצרכים של המטופל בהתאם. שימו לב כמובן שההבדל יבוא לידי ביטוי גם במחיר, בהתאם לשעות העבודה של המטפלת וכך גם בהתאם לחברה שמעניקה את השירות.

 

מטפלת סיעודית במגדל העמק- התאמה אישית

חשוב מאוד לבצע התאמה אישית של המטפלת למטופל. ההתאמה האישית מתבצעת על ידי שני גורמים- המטופל ובני משפחתו והחברה שמעניקה את השירות. כאשר אתם פונים לחברה מתאימה היא תציע לכם מטפלת סיעודית שמתאימה למצבו של המטופל הן מבחינה בריאותית, הן מבחינה נפשית והן מבחינת הגיל. כאן יש לקבל שיקול מקצועי ולהבין האם המטפלת מסוגלת לענות על כל הצרכים של המטופל.

ההתאמה האישית היא אחד הדברים החשובים ביותר והיא חלק בלתי נפרד מהתחום. יש לשים לב שההתאמה האישית היא תהליך שלוקח זמן ובו החברה המקצועית תעקוב בימים או השבועות הראשונים אחר המטופל והמטפלת על מנת לבחון את טיב ההתאמה ביניהם.

חשוב להבין שההתאמה שייכת גם למטופל וחשוב מאוד לבדוק האם המטופל מרגיש בנוח עם המטפלת שהצמידו לו. האם נוצרה לו כימיה עם המטפלת והאם התקשורת ביניהם מתפקדת. חשוב שגם המשפחה של המטופל תהיה מעורבת בתהליך, במיוחד במקרים סיעודיים קשים בהם המטופל לא יכול להחליט בעצמו. בכל מצב של אי שביעות רצון יש לנסות למצוא מטפלת חדשה.

 

מטפלת סיעודית במגדל העמק- המלצות להתנהלות נכונה

לפני שאתם בוחרים מטפלת סיעודית ומכניסים אותה אליכם הביתה לגור עם אחד ההורים שלכם, חשוב מאוד לקחת בחשבון מספר המלצות להתנהלות נכונה, הן שלכם והן של המטפלת.

  • פרטיות- אחד הדברים הראשונים שיש לקחת בחשבון כאשר מצטרפת לבית מטפלת סיעודית הוא מידת הפרטיות. האם המטפלת ישנה בחדר נפרד או שהיא ישנה בחדרו של המטופל. במידה שאתם מחליטים שהיא ישנה בחדר נפרד יש לדאוג לה לחדר נפרד בבית המטופל. חשוב מאוד לעדכן את כלל הגורמים הרלוונטיים על ההחלטה בנושא שכן לא תמיד יש הסכמה על כך. בכל מקרה, חשוב מאוד שלמטפלת תהיה פינה משלה ואת כלל הדברים שהיא צריכה כמו מיטה משל עצמה, מקום לחפצים אישיים וארון בגדים. כמו כן, יש לאפשר לה לשמור על הפרטיות שלה ולנהוג בכבוד בחפצים שלה שכן היא נחשבת לדיירת בבית.
  • ערבות הדדית- המטפלת הסיעודית, מעבר לתפקיד שלה, היא בן אדם. לכן, דברו איתה, בררו מי היא, מאיפה היא, האם יש לה משפחה, מה הדת שלה וכל דבר נוסף שמעניין אתכם ויגרום לה להרגיש שאוהבים ומעריכים אותה. כך אתם תתרמו לקשר בין המטופל למטפלת והכימה תהיה בריאה יותר וטובה יותר ביניהם. כמו כן, בצורה זו המטפלת תרצה לעזור לא רק בגלל הכסף שמקבלת, אלא כי אכפת לה.
  • התאמת ציפיות- חשוב מאוד לבצע התאמת ציפיות ביניכם לבין המטפלת. להבין מהן המטלות של המטפלת ומה לא נחשב בגדר מטלות. כמו כן, חשוב מאוד לקחת בחשבון כי למטפלת מגיעות שעות מנוחה, לכן ניתן לתאם זאת מראש וגם לדעת לשחרר כשצריך. אם אתם צריכים את המטפלת לטיפול שוטף במשק הבית, זה חלק מהמטלות שלה. אך ניקיון פסח לדוגמא, היא לא מחויבת לעשות. לכן, יש להתאים ציפיות על מנת למנוע חוסר נוחות לשני הצדדים.
  • משפחה- אחת ההמלצות שלנו היא שמשפחת המטופל הסיעודי תהיה נוכחת בשלבי הקליטה הראשונים של המטפלת. כך יהיה קל יותר למטפלת ולמטופל לתקשר אחד עם השני, במיוחד כשמדובר במטפלת זרה שלא יודעת עברית וגם לא תמיד אנגלית ברמה טובה. כך גם תוכלו לבדוק שהחיבור בין המטפלת לבין המטופל מתפקד כהלכה ושהם מסתדרים טוב.
  • בריאות- המטפלת הסיעודית היא לא אחות רפואית. אין לה הסמכה להעניק טיפולים רפואיים ולא תמיד היא תדע מה התרופות שנוטל המטופל ומתי עליו לנטול אותן. לכן, עליכם להסביר לה את הכל ובנוסף להיות במעקב עצמאי על העניינים הרפואיים של המטופל. דאגו שיש לו מספיק כדורים וכי המטפלת דואגת שהוא ייקח אותם בהתאם ללוח הזמנים שלו.
  • תשלום- המלצה נוספת שלנו, שתמנע חוסר נעימות של שני הצדדים ותקלות עתידיות, הוא לוודא את עניין התשלום מלכתחילה. כמה שעות המטפלת הסיעודית נמצאת עם המטופל, כמה צריך לשלם עבור השירות שלה, האם יש תשלומים נוספים שיש לקחת בחשבון ועוד. מומלץ שמבחינת התשלום יהיה אדם אחד מבני המשפחה שיתנהל מול המטפלת על מנת ליצור סדר לשני הצדדים.
  • ביקורי פתע- המלצה נוספת שלנו, היא לבצע מדי תקופה ביקורי פתע. כך תוכלו לבחון את המצב בין המטפל למטופל, כאשר השניים לבד בבית. בביצוע ביקורי פתע ניתן לראות אם הבית מוזנח, לוודא שהמטופל קיבל את התרופות שלו, לוודא שהוא אוכל ושהמטפלת מתייחסת אליו בכבוד, וכמובן גם להפך- שמצבה של המטפלת הוא טוב.

מטפלת סיעודית במגדל העמק- הקשיים בקבלת הסיוע

לסיכום, חשוב מאוד להבין שאין מה להתבייש בקבלת סיוע של מטפלת סיעודית. לבני הגיל השלישי הסיעודיים, מאוד קשה לקבל את העובדה שהם כבר לא עצמאיים לחלוטין ושהם צריכים לקבל סיוע לביצוע פעולות בסיסיות. זה קורה כמעט בכל משפחה ולכן יש לקחת זאת בחשבון. קבלו את העובדה שמדובר בתהליך ושלוקח זמן להשלים עם המצב. דברו עם ההורים שלכם, הסבירו להם את המצב ונסו להיות רגישים אליהם ולא לכפות עליהם את המצב. ניתן לקבל ליווי פסיכולוגי חיצוני, על מנת להקל על המטופל ולסייע לו להשלים עם המצב. בסופו של דבר, לכל אדם קשה לאבד את העצמאות שלו ומדובר ממש על שלבי אובדן, ולכן יש להיות סבלניים ולקחת זאת בחשבון.

אז מה היה לנו בכתבה:
תמונה של היחידה לסיעוד
היחידה לסיעוד

היחידה לסיעוד היא חברת סיעוד ותיקה ומקצועית, העובדת בשיתוף פעולה עם כל קופות החולים בישראל ועם עוד שורה של ארגונים בענף הרפואה והביטוח
החברה מספקת את כל שירותי הסיעוד לרבות עובד סיעוד צמוד 24/7, סיעוד נקודתי, אחות לילה, אחות סיעוד לאחר ניתוח, שירות אחות מוסמכת בבית הלקוח ועוד

ביחידה לסיעוד ישנה רמה גבוהה של האנשים שמהם בנוי הארגון הזה – צוות של אחים ואחיות מסורים ואכפתיים, בעלי הכשרה מקצועית רשמית בתחום הסיעוד ובעלי ניסיון רב בעבודה עם אנשים מבוגרים, נכים ואפילו צעירים הזקוקים לשירותי סיעוד קבועים או זמניים. היחידה לסיעוד מתנהלת על פי מתודולוגיות סדורות שאותן בנתה החברה בעצמה לאורך שנים ארוכות של עבודה בתחום הסיעוד. מתודולוגיות אלה מיועדות להבטיח לכל לקוח את חוויית השירות הטובה ביותר, לה כל אחד מכם מצפה כאשר הוא שוכר איש שילווה את היקרים לו מכל.

התקשרו עכשיו

שמירות בתתי חולים או בתי אבות,
השמות בבתי אבות סיעודים ותשושי נפש

*לא מטפלים בפניות בנושא – עובדים זרים